Zaterdagmiddag 5 mei: Jan Smit presenteert Mythos

Zaterdagmiddag 5 mei: Jan Smit presenteert Mythos

Jan Smit (Eindhoven Atletiek) heeft een bijzonder boek geschreven. Graag wil hij ons vertellen hoe het boek tot stand is gekomen, en waar het over gaat. Samen met zijn vrouw Johanna hoopt hij jullie te ontmoeten op zaterdag 5 mei vanaf 14:00 uur in de kantine op het Eef Kamerbeek Atletiekcentrum, Sportpark De Hondsheuvels, in Eindhoven. Jan Smit (1931) was zelf tot op hoge leeftijd actief binnen ‘zijn’ atletiek. Hij introduceerde de werpvijfkamp in Nederland, en nam in 2017 als ‘nestor’ van de werpatletiek op waardige wijze afscheid. Het lijf wilde niet meer, maar gelukkig leidde de geest hem naar dit prachtige boek. En natuurlijk handelt dat boek over atletiek. Hij koppelt een gedegen studie van de Griekse oudheid aan zijn praktijkervaringen als gedreven vijfkamper. Zijn boek draagt de titel: Mythos, atleet van de goden.

Jan Smit was tot op hoge leeftijd zelf actief op de werpnummers

Meer informatie op de site van Libris.nl

Geplaatst in Actueel, Nieuws