Venloop & NK halve marathon

Venloop & NK halve marathon

Bij heerlijk lenteweer stond er een flinke afvaardiging van Eindhoven Atletiek aan de start bij de Venloop, dit jaar de organisator van het NK halve marathon. De eerste echte warme wedstrijddag zorgde bij de meeste deelnemers voor een zware wedstrijd, ook voor Tim Kragten, die desalniettemin bij de mannen senioren naar een 19e plek liep. Oscar Mulder en Niek van Son, 2 weken voor de Rotterdam Marathon, finishte op een 27e en 32 e plaats.

In de categorie Vrouwen 60 pakte Thea Ottens als enige EA-atleet een NK medialle. Ze finishte in een tijd van 1.40:36 en pakte een mooie zilveren medaille.

Na een voetblessure koos Ben Vriends voor de 5km in plaats van het NK halve marathon, waar hij als derde over de finish kwam. Met 15:45 was hij blij op de weg terug te zijn naar zijn oude niveau. “Het was in ieder geval lekker loopweer” aldus Ben.

Op de 10 km liep Johan van der Dennen naar een 5e plaats (2e M35). Kim Dillen zorgde ook voor een mooie prestatie. Ze werd, ondanks dat ze inmiddels 26 weken zwanger is, 10e vrouw en 3e V35 in haar eerste wedstrijd in deze categorie.

Geplaatst in Actueel, Nieuws