Ben Souwen beste Nederlander bij Kempenrun

Ben Souwen beste Nederlander bij Kempenrun

De kou en de wind maakten de Kempenrun in Hapert tot een wedstrijd met verre van ideale omstandigheden, maar desalniettemin werd er goed gepresteerd door de atleten van Eindhoven Atletiek. Een grote afvaardiging stond aan de start in Hapert, zowel op de halve marathon als bij de 10 km. Op de hoofdafstand finishte Ben Souwen in zijn woonplaats als zesde (en als eerste Nederlander) in een, naar omstandigheden, mooie tijd van 1.12.07. Bij de rest van de deelnemers van Eindhoven Atletiek sprong de uitslag van Ewout van der Laan eruit, die ondanks de wind en de kou als enige een PR liep op de halve marathon.

Op de 10 km was er een podiumplaats voor Peter van der Velden. Hij werd derde voor zoon Daan, die 5e werd. Ook bij de vrouwen waren er podiumplaatsen voor Eindhoven Atletiek, Eefje Ottevanger en Elles van de Vorst pakten een mooie 2e en 3e plaats.

Geplaatst in Actueel, Nieuws