Drie medailles op eerste dag NK indoor junioren

Drie medailles op eerste dag NK indoor junioren

Op zaterdag 10 en zondag 11 februari vindt in het Omnisport in Apeldoorn de NK Indoor voor junioren plaats. Aan het einde van de eerste dag haalde Eindhoven Atletiek 3 medailles. Tim Verbaandert won de 3000m bij de jongens-A na een echte kampioenschapsrace die heel rustig begon en snoeihard eindigde in 9:28,91. Daan van der Velden verraste door vanuit een flinke achterstand in de laatste 300m van plaats 4 naar 3 te lopen en kwam zo ook op het podium met een tijd van 9:33,43.
Kort hierna was de finale meisjes-A op de 60m, waarbij Demi van den Wildenberg in 7,61 sec als winnares uit de bus kwam, met Janna Doumpas op plaats 7 in 7,92 sec.

De medaillewinnaars van de eerste dag: Tim, Demi en Daan

Demi op podium

Een stralend podium met Tim en Daan

Op de 60m liepen ook nog Ole van der Horst (JA: 7,51 in de series, 7,61 in de halve finale) en Riq de Wit (JB: 7,45 in de series, 7,40 in de halve finale). Bij hoogspringen kwam JA Jasper Slingerland tot 1m75.
Op de 800m bij de JB eindigden Chiel Stikkelbroeck en Jens Peeters beiden als derde in hun serie, in respectievelijk 2:05,05 en 2:05,74, waarmee ze de finale misliepen.
Zeer opvallend was nog de 5e plaats van Luuk Verbaandert bij de jongens-B, die met zijn 9:21,98 (PR) sneller was dan zijn broer die kampioen werd bij de jongens-A.
Op zondag komen nog atleten in actie bij hoogspringen en op de 200m. Mooi om te zien dat de sprinters en springers ondanks de moeilijk omstandigheden (geen kunststof in Eindhoven) dankzij de grote inzet van trainers, ouders en atleten zich zo goed profileren op dit NK. Chapeau!
Alle uitslagen van Eindhoven Atletiek atleten zijn te vinden op Atletiek.nu

Geplaatst in Uitslagen