Veel podiumplaatsen bij Brabants Kampioenschap Cross

Veel podiumplaatsen bij Brabants Kampioenschap Cross

Eindhoven Atletiek beleefde een succesvolle zondagmiddag tijdens de Brabantse Kampioenschappen cross die dit jaar gekoppeld waren aan de Witvencross georganiseerd door GVAC uit Veldhoven. Meteen al bij de eerste start voor mannen senioren en masters was het raak met een volledig podium Eindhoven Atletiek bij de mannen senioren. De wedstrijd werd gewonnen door Ben Souwen die Mesgina Tesfay en Pepijn van de Westerlo na een strijd over ruim 9km respectievelijk 3 en 13 sec wist voor te blijven. Ook de plaatsen 5, 8 en 9 waren voor Eindhoven Atletiek met Tim Kragten, Niek van Son en Ties Brands.

Bij de M35, die één rondje minder liepen, goed voor net geen 8km, werd de wedstrijd gewonnen door de snelle SP politicus Michiel van Nispen van Sprint uit Breda, voor Joan School van het organiserende GVAC, met daarachter Arjan Donkerbroek, Bram Cuijpers, Merlijn Wijn, Johan van der Dennen en Eric Krombaghs op de plaasen 3, 4, 5, 7 en 8. Bij de M45 was er een afgetekende overwinning voor Peter van der Velden, terwijl Wim Hermans bij de M65 brons veroverde.

Vlnr Ben, Tim, Pepijn en Mesgina samen op kop.

Ook bij de dames senioren was het volledige podium voor Eindhoven Atletiek, met Hanneke van der Meide, Kathelijn Lemmens en Mieke de Lepper. De dames masters sleepten twee ereprijzen uit de strijd: Heleen Plaatzer werd tweede bij de V35, trainster Anne Rindt gaf het goede voorbeeld door zilver te veroveren bij de V55.

Het Eindhoven Atletiek podium bij de dames

Bij de junioren AB die samen startten en dezelfde afstand liepen maakte vooral Luuk Verbaandert indruk door zijn oudere broer te volgen en zo uiteindelijk goud te halen bij de B-junioren, voor Thijs van Lith en Jens Peeters. Tim Verbaandert liet zich bij de finish nog bijna verrassen door Juul Knoester, maar bleef hem  nog zo’n 10cm voor. Daan van der Velden werd in die categorie derde.

Tim Verbaandert leidt voor zijn broer Luuk en voor de aanvallend lopende Juul Knoester

De achtervolgende groep, hier geleid door Jens Peeters voor Daan van der Velden, Thijs van Lith en Chiel Stikkelbroeck

Bij de junioren CD won Eindhoven Atletiek nog drie medailles. Yana van Aarle was ongenaakbaar bij de meisjes D. Bij de meisjes C bleef Naomi van Opstal goed aanhaken bij de twee sterke loopsters van Scorpio Oosterhout en werd zo derde, verrassend dicht achter de nummers 1 en 2. Bij de jongens C won Merlijn van der Velden brons, net zoals zijn broer dat bij de junioren A had gedaan.

Merlijn (in het zwart) kort na de start, met Lucas van der Leij en Jens Piket duidelijk herkenbaar in clubtenue

Naomi van Opstal en Yana van Aarle met hun medailles voor de Brabantse vlag.

De volledige uitslagen, inclusief ook nog de hier nog niet genoemde korte cross en de pupillen zijn te vinden op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018011414322.
Hoewel het met de trainingen behelpen is nu de atletiekbaan in Eindhoven nog niet beschikbaar is weten de trainers An Rindt, Wilfred van Mill, Martijn Arnoldussen en Ton Verbaandert samen de wedstrijdlopers van de jeugd t/m de masters prima bezig te houden, getuige de vele prijzen maar ook de brede deelname. Dat verdient een compliment, net als voor de ouders die bij de jongere jeugd met extra reisondersteuning voor de trainingen worden geconfronteerd. Nog even volhouden!

Geplaatst in Actueel, Uitslagen