Mijn eerste week bij Eindhoven Atletiek

Mijn eerste week bij Eindhoven Atletiek

Door: Jurriaan Nolles.

We gingen toch hardlopen? Het is mijn tweede training bij Eindhoven Atletiek. Deze ochtend moest ik me om 10 uur melden bij het Joe Mann paviljoen in Best voor de bostraining. We doen evenwichtsoefeningen in het mulle zand, maken ingewikkelde sprongen,  ik heb zelfs op mijn handen moeten lopen. Mijn nieuwe trainer An Rindt lacht: ‘Zulke trainingen heb je vast nog niet eerder gehad.’

Het is een heerlijke dag in het bos. De temperatuur is aangenaam, niet te warm niet te koud. Na de loopscholing vliegen we de heuveltjes op, omzeilen boomwortels en schieten langs de takken van de bomen. Hier word je sterker van, zo beloven mijn trainingsgenoten.

Dat is precies wat ik wil.  Vier weken geleden liep ik de marathon van Berlijn, in een tijd van 3:32. De trainingen deed ik zelf, had een schemaatje van internet geplukt. Verder weet ik niks van hardlopen. Mijn collega Rik Elfrink (voormalig atleet bij Eindhoven atletiek, met een PR van 2:35 op de marathon) kwalificeert mijn tijd in Berlijn als een prima tijd. ‘Voor een recreant’. Wil je sneller worden moet je aan interval gaan doen, vertelt hij. Waar dan? Bij Eindhoven Atletiek? ‘Daar word je zeker sneller.’

Ik meldde me aan via de website en een week later stond ik bij de atletiekbaan. Een tikkeltje gespannen, was ik wel. Iedereen hier oogt fit en gezond. Het duizelt me van de snelle tijden, die worden gelopen. An leidt me naar een groepje, dat een tempo loopt dat hoort bij mijn niveau. Tok, tok, tok. Het geeft een mooi geluid, de schoenen die tegen het asfalt kletsen. In een fijn tempo rennen we langs de Karpendonkse plas tijdens de donderdagtraining. Ik geniet van het praten over de sport, van de kennis van de trainers en de tips die ik krijg in de eerste week.

Ik heb al zin in mijn debuut tijdens een crosswedstrijd. De ingewikkelde sprongen neem ik natuurlijk voor lief. De bostraining is tot nu toe mijn favoriet.

Geplaatst in Actueel, Nieuws, Nieuws prestatielopers, Nieuws recreanten, Nieuws wedstrijdatletiek, Trainingen