Marathon Eindhoven 5 en 10 km (avontuur in het donker)

Marathon Eindhoven 5 en 10 km (avontuur in het donker)

ED 10 km

Op een druilerige zaterdag avond staat de eerste zaterdag 10 km van de Marathon Eindhoven gepland.
Ruim 3000 lopers trotseren de omstandigheden en gaan van start. Eindhoven Atletiek staat met veel mensen aan de start.
Meteen na de start is het even zoeken hoe het parkoers loopt, een motorrijder zorgt voor verwarring. Diverse EA atleten nestelen zich aan kop van het veld. De route gaat over Strijp-S naar het Philips de Jongh park, daar worden de atleten verrast door een slalom over het terrein van de Internationale school. Het is lastig om overal het parkoers goed te volgen, in het donder lopen blijkt vrij lastig te zijn, weinig licht, tegen licht en gladde straten maken de 10 km tot een waar avontuur.
Na 33 min is het de super master (45+) van Eindhoven atletiek, Peter v/d Velden die als eerste terug is in Eindhoven, op respectabele afstand gevolgd door B-junior Tim Verbaandert, die op zijn beurt op de hielen wordt gezeten door `mister 040` en kersverse `master 35+` Harm Sengers. Oscar Mulder loopt, 2 weken na zijn debuut op de Marathon in Berlijn weer een strakke 10 km. Daan v/d Velden loopt in deze moeilijke omstandigheden 3 min van zijn PR af. Alle uitslagen van de 10Km vind je hier

IAK City Run 5 km

Zondagmorgen staan er 4200 dol enthousiaste atleten aan de start van de 5 km. Na een warming up met harde muziek en atletische oefeningen is iedereen klaar gestoomd voor de start. De jeugd van Eindhoven Atletiek is goed vertegenwoordigd en staan op de eerste 2 rijen van dit enorme veld.
De deelnemers aan de 5km is zeer gemeleerd. Naast de serieuze (wedstrijd)atleten vooral ouders met kinderen die de uitdaging aangaan om deze loop met goed resultaat te volbrengen.
Na 16 min is het Ruben Sansom (Maastricht) die als eerste bij de finish is, gevolgd door een sterk lopende Luuk Verbaandert. Achter Luuk is het een mooie strijd door Thijs van Lith en Jack Abernethy wie als derde over de finish komt. De strijd word gewonnen door Thijs, die net over een betere eindsprint blijkt te beschikken. Merlijn v/d Velden volgt op een mooie 6e plek.
Bij de Dames laat Luzan Janssen zien wie de sterkste is, ze kan lange tijd de strijd aan met de jongens en eindigt met ruime voorsprong op de eerste plek in een geweldige 17:47. Een zeer goede 2e plek is er voor Yara Schoenmakers.

Volledige uitslag van de 5km vind je hier

Alle EA atleten gefeliciteerd met deze geweldige resultaten.

Geplaatst in Actueel, Nieuws jeugd, Uitslagen