ea_header04.jpg

Vrouwenploeg plaatst zich voor promotiewedstrijd

Sittard is Eindhoven Atletiek dit jaar gunstig gezind. Op 4 juni werd de eerste vrouwenploeg 3e van Nederland bij de NK teams. Gisteren mocht de tweede vrouwenploeg naar Limburg om een plekje in de promotiewedstrijd af te dwingen. Na twee wedstrijden stond de ploeg 9e terwijl alleen de beste 7 ploegen zich plaatsen voor die promotiewedstrijd. Voor elk punt werd gestreden en er sneuvelden weer diverse persoonlijke records. De dag werd afgesloten met de altijd spectaculaire 4x400mtr. Sanne, Viola, Gracia en Marrit persten er alles uit en wonnen in een zeer knappe tijd van 4.16.23. Vanaf toen was het nagelbijten om te zien wat deze prestatie waard was in de landelijke stand. In de auto's op de terugweg werd de stand op de telefoons steeds ververst en het stond er echt: Eindhoven Atletiek 7e met slechts 1 puntje meer dan Avantri uit Schoonhoven. In september mogen de meiden dus nog een keer aan de bak!

Share

Lees meer...

Vrouwen Eindhoven Atletiek derde van Nederland

De vrouwenploeg van Eindhoven Atletiek heeft zaterdag brons gewonnen bij het NK Teams. Nederlands clubkampioen werd Phanos uit Amsterdam met 115 punten, voor het Vughtse Prins Hendrik met 96 punten. Eindhoven Atletiek, dat in Sittard debuteerde op het hoogste clubniveau van Nederland, scoorde er 94.

Share

Lees meer...

Sven Roosen Brabants Kampioen meerkamp

In het weekend van 4 en 5 juni is Sven Roosen in Gemert Brabants Meerkampkampioen bij de jongens junioren C tweedejaars geworden.
Op zijn achtkamp scoorde hij in totaal 5924 punten. Vooral voor zijn 13,81 sec. op de 100 mH kreeg hij veel punten. Deze tijd betekent tevens een nieuw clubrecord. Behalve de beste van Brabant was Sven ook de beste overall, want het waren de Open Brabantse Kampioenschappen.

Share

Lees meer...

Winst voor vrouwenploeg in de 3e divisie

De tweede vrouwenploeg van Eindhoven Atletiek, die uitkomt in de 3e divisie kende afgelopen zondag een topdag in Helmond. De ploeg won de wedstrijd met een ruimte voorsprong op Asterix en HAC. In de stand na twee wedstrijden zijn de vrouwen opgerukt naar een tweede plaats in de poule. Landelijk staan ze nu negende, waar de top zeven aan het eind van het seizoen nog een promotiewedstrijd mag doen. Alle kansen dus om promotie naar de tweede divisie af te dwingen.
Individueel waren er diverse topprestaties te zien.
Share

Lees meer...

Drie clubrecords bij Harry Schulting Games

Op donderdag 5 mei werden in Vught de Harry Schulting Games georganiseerd, een baanwedstrijd met nationale status. Met het weer waren er geen problemen, het was zonnig voorjaarsweer, met een wind die niet vaak boven de 2 m/s kwam. Er waren wel zo nu en dan problemen met de tijdwaarneming. Dit begon ermee dat de start van de 1000 meter voor de D-junioren 200 meter werd verlegd.

Share

Lees meer...

Toptijden bij circuit 14 Veldhoven

De eerste van de vier Circuit 14 wedstrijden was meteen al een topavond voor Eindhoven Atletiek. Maar liefst 66 EA-atleten, van junior tot en met master, deden op vrijdag 8 april mee aan één of meer onderdelen.


Meest in het oog springend onderdeel was de 1000 meter. Er waren maar liefst 7 series, met in totaal bijna 90 atleten. De eerste, snelste, serie werd gewonnen door senior Casper van der Putten, in een nieuw circuit 14 record: 2.28,77 min.

Share

Lees meer...

Veel medailles atleten Eindhoven Atletiek bij NK cross

Bij het NK Cross, dat op 12 en 13 maart in Oldenzaal werd georganiseerd, stonden meerdere malen atleten van Eindhoven Atletiek op het erepodium.
De grootste verrassing was de knappe tweede plaats van Tim Verbaandert bij de jongens junioren B (zie foto).

 

Share

Lees meer...

NK-indoor senioren

Op zaterdag 27 en zondag 28 februari was het Omnisport in Apeldoorn het décor voor het NK-indoor voor senioren. Negen atleten van Eindhoven Atletiek hadden zich voor deze kampioenschappen gekwalificeerd.

Share

Lees meer...

NK-indoor AB-junioren: finaleplaats en clubrecord

Het NK-indoor voor AB-junioren vond plaats in het weekend van 20 en 21 februari in het Omnisport in Apeldoorn. Van Eindhoven Atletiek waren op zaterdag 4 atleten actief.
In de ochtend stonden de series 60 m op het programma. Anne van Hannen (MA) zette hierin een tijd neer van 8.68 sec., maar een fractie boven haar persoonlijk record (pr).

Share

Lees meer...

Bronzen medaille NK-Indoor Ruud vd Ven

Naast de reeds hieronder vermelde medailles heeft Ruud van de Ven in de klasse M65 een bronzen medialle gehaald bij het kogelstoten. Dit haalde hij met een afstand van 10.63m die hij in zijn eerste poging neer zetten.

Share

Veel medailles en clubrecords masters EA bij NK-indoor

Op zaterdag 13 en zondag 14 februari vonden in Apeldoorn de NK indoor voor masters plaats. Het weekeinde begon al goed, met op de vroege zaterdagochtend bij het kogelstoten M40 een tweede plaats voor Brian Lesterhuis met 13,50 m en een derde plaats voor de sinds kort voor EA uitkomende Marc Elsbeek (12,28 m).

Share

Lees meer...

Clubrecord 60 meter indoor voor Esther Akihary

Tijdens internationale wedstrijden in Gent op 13 februari heeft Esther Akihary (zie foto) het clubrecord op de 60 meter indoor verbeterd tot 7,49 sec. Deze tijd liep ze in de series. Het vorige clubrecord stond op naam van Sacha van Agt en Esther en bedroeg 7,56 sec. Van de EA-atleten plaatste alleen Esther zich voor de finale. Hierin liep ze 7,63 sec.


Overige prestaties:

Share

Lees meer...

Twee nationale records op Winterwerpwedstrijd

Op de enige droge dag in weken lukt het om een complete wedstrijd slingeren en gewichtwerpen te draaien. Er zijn 4 groepen met ieder een eigen groep juryleden. Het veld is een modderzooi, wat als voordeel heeft dat de kogels er diep in duiken en dat het daardoor voor de jury toch te doen is. 
Share

Lees meer...

Medailles en clubrecords bij nationale CD-indoor

Twee medailles, drie nieuwe clubrecords en diverse persoonlijke records (pr’s) waren de oogst voor Eindhoven Atletiek bij de nationale CD-indoor 2016.

Share

Lees meer...

Topweekend Kim, Jens en Sven

In het weekend van 19 en 20 december waren weer heel wat atleten van Eindhoven Atletiek actief op de weg, in het bos of op een indoorbaan.

 

Kim Dillen (VSen) stond op zaterdag 19 december aan de start bij de halve marathon in Dronten.  De atlete uit de trainingsgroep van Wilfred van Mill won de wedstrijd in 1:12.50, anderhalve minuut sneller dan haar persoonlijk record. Met deze prestatie voldoet Kim aan de kwalificatie-eis voor het EK van 2016.

Share

Lees meer...

Supertijd Harm Sengers op 50 km

Supertijd Harm Sengers op 50 km Harm Sengers heeft op 12 september de 50km in Winschoten gewonnen in een supertijd. Hij noteerde een tijd van 2u53’48?, waarmee hij vierde staat op de wereldranglijst van dit jaar. Het is tevens een nieuw officieus Nederlands Record (het record is officieus, omdat de 50 kilometer geen officiële wedstrijdafstand is), maar liefst 9 minuten sneller dan de oude besttijd. Met deze prestatie bevestigt Harm zijn talent voor de lange afstanden.

Share

Lees meer...

C- en D spelen en ZNK senioren

Tegen het eind van de zomervakantie werden diverse kampioenschappen georganiseerd:

D spelen

Op zondag 23 augustus werden in het Olympisch stadion in Amsterdam (Phanos) de D-spelen gehouden, met daarbij 3 atleten van Eindhoven Atletiek. Een medaille was er voor eerstejaars D-juniore Yara Schoenmakers; ze werd derde op de 1000 meter (3.16,14 min.). Tweedejaars Jack Abernethy  startte in de snelste serie bij de D-jongens. Jack finishte na 3.08,46 min., slechts enkele seconden boven zijn persoonlijk record (pr).

Share

Lees meer...

Zilver voor Brian Lesterhuis op WK Masters

In Lyon (F) werden van 4 augustus t/m 16 augustus de WK voor masters gehouden. Vier atleten van Eindhoven Atletiek hadden zich voor deze kampioenschappen ingeschreven: Brian Lesterhuis (werpvijfkamp M40), Koen Joosse (1500m en 3000m steeple M45), Marc van Gils (800m M45) en Peter Mijsberg (8 km cross, 10 km baan en halve marathon M45).

Share

Lees meer...

Toptijd Sacha van Agt op 100 meter

Sacha van Agt heeft zaterdag 8 augustus bij een atletiekmeeting in Gent haar persoonlijk record (PR) op de 100 meter flink verbeterd: van 11,76 naar 11,58 sec. Deze tijd betekent tevens een nieuw clubrecord voor Eindhoven Atletiek (EA). Bij de Eef Kamerbeek Games van 27 juni had EA-atlete Esther Akihary het clubrecord nog overgenomen van de moeder van Sacha; Marjo van Agt.

Share

Lees meer...

Vrouwen Eindhoven Atletiek Nederlands Kampioen 4x100 meter!

Van donderdag 30 juli t/m zondag 2 augustus vonden in het Olympisch stadion in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen voor senioren plaats. Van onze vereniging namen in totaal 12 atleten deel. Er werden diverse (halve) finaleplaatsen behaald, met als klapper de gouden medaille van Judith Bosker, Sacha van Agt, Esther Akihary en Joyce Puts op de 4 x 100 m op zondag.

Share

Lees meer...

Goede sprinttijden bij KBC-nacht

Op zaterdag 18 juli werd in stadion De Veen in Heusden-Zolder (Be) de KBC-Nacht georganiseerd. Een grote internationale wedstrijd, met ook enkele atleten van Eindhoven Atletiek. De sprinters uit de groep van Erwin Mortier lieten met hun goede tijden zien dat het met de vorm wel goed zit.

Share

Lees meer...

Podiumplaatsen voor EA bij BK/ZNK Vught

Op zondag 12 juli organiseerde Prins Hendrik (PH) te Vught de Brabantse Kampioenschappen voor C junioren en de Zuid Nederlandse Kampioenschappen voor B junioren. Van Eindhoven Atletiek (EA) hadden zich 12 atleten ingeschreven. Zo vlak voor de zomervakantie, na redelijk wat wedstrijden en soms ook nog een proefwerkweek, wisten de junioren van EA toch nog mooi in totaal 7 podiumplaatsen te behalen!

Share

Lees meer...

Uitslag Springevent Eindhoven 2015

Op zaterdag 11 juli vond de 2e editie van Springevent Eindhoven plaats. Vorig jaar alleen nog Polsstokhoogspringen. Dit jaar uitgebreid met hoogspringen.Onder schitterende omstandigheden met een groep zeer enthousiaste springers.

Share

Lees meer...

Topprestaties bij Eef Kamerbeek Games

Op zaterdagavond 27 juni organiseerde Eindhoven Atletiek (EA) voor de vierde keer de Eef Kamerbeek Games.
Het wedstrijdprogramma was compact, de sfeer was uitstekend. De ongeveer 170 atleten werden ondersteund door muziek en publiek.
Op alle onderdelen waren deelnemers van (inter)nationaal niveau aanwezig, aangevuld met regionale en lokale toppers.
De avond leverde meerdere geslaagde limietpogingen op voor het EK onder 23 jaar en ook een wereldrecord bij de masters (V55). De wedstrijd werd geopend met een kidsrun over 1000 m, daarna volgden de hoogtepunten elkaar in snel tempo op.
Op de technische onderdelen werden diverse aansprekende prestaties geleverd:

Share

Lees meer...

NK AB junioren Breda

In het weekend van 26 t/m 28 juni werden in Breda de Nederlandse Kampioenschappen voor AB-junioren georganiseerd. Van Eindhoven Atletiek deden bij de A-junioren twee atletes mee. Sanne Denneman liep zaterdag in de series 100 m een tijd van 13,18 sec. Zondag startte ze op de 200 m. Ze zette in de series een tijd neer van 26,09 sec. Dit is een nieuw persoonlijk record voor Sanne. Deze tijd was snel genoeg om door te gaan naar de halve finale. Hierin sprintte ze naar 26,28 sec.

Share

Lees meer...

Sponsoren