ea_header04.jpg

Recreant

Welkom bij de recreanten loopgroep van Eindhoven Atletiek
De recreanten loopgroep is een onderdeel van Eindhoven Atletiek. Inmiddels is deze loopgroep tot een heel gezellige groep uitgegroeid van ca. 600 leden.

Trainingstijden beginnende hardlopers

Beginnende hardlopers hebben de keuze uit onderstaande trainingstijden. Je mag zoveel trainen als je wilt en je kunt vrij switchen tussen de genoemde trainingsmomenten.
Maandag 09.30 uur
Dinsdag 09.30 uur en 19.00 uur
Woensdag 09.30 en 19.00 uur
Donderdag 09.30 uur (minimaal niveau tien minuten aaneen kunnen hardlopen) en 19.00 uur
Vrijdag 09.30 uur
Zaterdag 09.30 uur 

Trainingstijden gevorderde hardlopers

Gevorderde hardlopers hebben de keuze uit onderstaande trainingstijden. Je mag zoveel trainen als je wilt en je kunt vrij switchen tussen de genoemde trainingsmomenten.
Maandag 09.30 uur en 19.00 uur: intervaltraining (weg)
Dinsdag 09.30 uur: tempotraining (baan)
Dinsdag 19.00 uur: duurlooptraining (weg)
Dinsdag 20.30 uur: intervaltraining (baan)
Woensdag 09:30 uur: intervaltraining
Woensdag 19.00 uur: intervaltraining (baan)
Donderdag 09.30 uur: bos- en parktraining (senioren)
Donderdag 09.30 uur: intervaltraining (bos/park)
Donderdag 19.00 uur: intervaltraining (weg)
Donderdag 19.00 uur: fartlek/heuveltraining/interval

Vrijdag 09.30 uur: intervaltraining
Zaterdag 08.30 uur: duurlooptraining (weg)
Zaterdag 08.30 uur: intervaltraining (weg)
Zaterdag 09.30 uur: intervaltraining (baan)
Zaterdag 10.00 uur: intervaltraining (voor locatie zie overzicht onderaan deze pagina)

Zondag 09.00 uur: duurlooptraining (weg/bos vertrekpunt parkeerplaats visvijver Ekkersweijer, tempo 10-11 km per uur)
Zondag 09.30 uur: duurlooptraining (weg)

Start-to-Run

Tweemaal per jaar starten we een loopcursus “Start-to-Run”, waarbij het doel is beginnende lopers in een relatief korte periode richting een bepaalde afstand te trainen. In maart starten we een 8-weekse cursus waarbij het doel de 4 km. van “de Hypotheker-Beekloop” is. In september duurt de cursus 6 weken en deze richt zich op de 3 km. van de ROC-cityrun, onderdeel van de marathon van Eindhoven.

Wedstrijden

Een aantal keren per jaar worden er speciale schema’s aangeboden die zich richten op een bepaalde wedstrijd. Naast een halve marathon staat er dan ook vaak een kortere afstand op het programma. Met een flinke groep nemen we dan deel aan die betreffende wedstrijd/trimloop. Met name de tweede zondag van oktober staat altijd in het teken van de halve marathon van Eindhoven, waar heel veel leden van Eindhoven Atletiek aan deelnemen. Op de tweede zondag van januari gaan we altijd met zes volle bussen naar Egmond aan Zee.

Testen

Vier maal per jaar houden we een coopertest, waarbij het de bedoeling is om in 12 minuten zoveel mogelijk meters af te leggen. Regelmatig organiseren we ook een conconitest waarbij we het zogenaamde “omslagpunt” van het hart bepalen.

Sociale activiteiten

De kantine is altijd open na de training om daar wat te drinken, een (klein) hapje te nuttigen of bij te kletsen. De laatste dinsdag van de maand gaan we na de training naar de kantine voor een gezamenlijk kopje koffie/thee of anderszins. Even nakletsen en eventueel afspraken maken voor wedstrijden of trainingen. Vaak zijn er ook lopers jarig geweest in de tussenliggende periode en vieren we dat ook met door hen meegebracht lekkers.
Feestavond: Éen keer per jaar hebben we een feestavond die druk wordt bezocht.
Busreizen: Regelmatig gaan een groot aantal lopers samen per bus naar een wedstrijd. De klassieker “halve marathon van Egmond” (januari) staat altijd op het programma.

Koffieavond

 

Inschrijven

Als je mee wilt gaan trainen is de procedure als volgt: Voordat je komt trainen meld je je aan als aspirant-lid via deze link. Als het je bevalt hoef je niets te doen en wordt je aspirant-lidmaatschap na vier weken omgezet naar een regulier lidmaatschap. Bevalt het onverhoopt niet, dan kun je dit tijdens die periode van vier weken doorgeven en dan wordt je aspirant-lidmaatschap zonder verdere kosten ontbonden. Op deze manier heb je in feite een proefmaand.

 

Sponsoren