ea_header04.jpg

Athletics Champs

Direct naar inschrijven

Algemeen

De Athletics Champs wedstrijden zijn 4 wedstrijden voor de pupillen waar op een speelse wijze kennis gemaakt wordt met het wedstrijdelement van Atletiek. Kan je niet alle 4 de wedstrijden dan kan je toch mee doen! Schrijf je zo snel mogelijk in! Hieronder alvast wat meer informatie!
 
Teams

Voor de wedstrijden worden de atleten ingedeeld in teams van 6 tot 11 atleten. Het is daarbij de bedoeling dat het zo veel mogelijk gemengde teams zijn. De teams trekken gedurende de hele wedstrijd samen op. Aanmelding gebeurt individueel (zie onderaan deze pagina). De trainers stellen de teams samen. De indeling proberen we voor de wedstrijddag bekend te maken.

Wedstrijdschema’s en onderdelen

Elke wedstrijd begint met een teamestafette. Daarin starten eerst alle teams van de A-pupillen. Daarna zijn de teams van B- en C-pupillen aan de beurt. Dan volgen zes onderdelen die per team worden afgewerkt. Als afsluiting is er het gezamenlijke “metersmaken”. De instructiekaarten van alle onderdelen kunnen via de links aan de onderzijde van deze pagina worden gedownload. (aparte pagina met verwijzingen naar downloads onderdelen).
De wedstrijdschema’s kunnen hier worden gedownload (bestand met beide schema’s )

Ouders

Zoals bij elke wedstrijd zijn ook bij de Athletics Champs juryleden nodig. De hoofdjury wordt gevormd door ervaren juryleden. Hiervan zijn er echter maar één (bij technische onderdelen) of twee (bij looponderdelen) aanwezig. De begeleiders van de teams (2 per team minimaal) zijn ook de mede juryleden van het team. Hiervoor hebben we zoveel mogelijk hulp nodig van ouders! Ook al heb je geen wedstrijdervaring, dan is dat niet erg. Op de instructiekaarten (zie onderaan deze pagina) staat precies aangegeven wat de taken van de ouders zijn. 
 
Wanneer u uw kind aanmeld kan u ook aangeven of u als ouder wil/kan helpen. Wij streven er naar u bij uw eigen kind (mits gewenst) in te delen.
 
Data

De wedstrijden staan gepland op de volgende zaterdagen:

22april Eindhoven
13 mei Best
10 juni Reusel
24 juni Valkenswaard

Aanmelden

Graag aamelden via deze link.

Onderdelen:

Teamestafette 60m sprint 40m sprint 60m horden 40m horden Stoten kogel Stoten medicienbal Vortexwerpen Hoogspringen Verspringen Hurkhoog Meters maken Slingeren oefendiscus Slingeren fietsband polsstokverspringen

Baanindeling

Share

Sponsoren